LevelUp Group helpt! Hoe we de wereld om ons heen een beetje mooier willen maken

Frans Appels

Managing Partner

28 April 2022

4 minuten reading time

 

“We hebben oog voor elkaar en de wereld om ons heen.” Dat is één van de kernwaarden van LevelUp Group (LUG). We willen meer doen voor de wereld dan alleen onze klanten helpen online te groeien. Met deze mindset willen wij de wereld om ons heen mooier maken. 

In de huidige wereld zien wij maatschappelijk verantwoordelijke ondernemen (MVO) als essentieel. Daarom zijn we binnen de LevelUp Group een aantal initiatieven gestart om ons steentje hieraan bij te dragen. Dit doen we onder de noemer LUG Helpt! Hieronder lees je meer over de eerste vijf initiatieven. 

 

1% van onze omzet gaat naar goede doelen

LevelUp Group ondersteunt diverse initiatieven die de wereld mooier maken. Voor die ondersteuning reserveren we jaarlijks een budget ter grootte van 1% van onze omzet. In 2021 hebben wij een mooi bedrag kunnen doneren aan de volgende goede doelen: 

  • 50% van het donatie bedrag wordt verdeeld over goede doelen die aangedragen worden door onze Medewerkers. Zo betrekken wij iedereen binnen de LUG de wereld mooier te maken. Niet alleen onze medewerkers, maar ook onze klanten worden hierin betrokken. Samen bepalen wij hoe het budget verdeeld wordt over de goede doelen. In 2021 hebben wij de volgende mooie organisaties geholpen met donaties: Just Diggit, Stichting Jarige Job, Stichting Kansarme Kinderen in Nederland, Sea Turtle Conservation Bonaire, Hartstichting, Milieudefensie (Red het Regenwoud), Linda Foundation, Buitenfonds, Stichting Coöperatiekring Amsterdam en Oxfam Novib.
  • 50% gaat naar Effective Altruism organisaties. Deze organisaties delen veel DNA met dat van de LUG. Maximaliseren van de ROI staat centraal bij deze beweging. Dit doen ze door goede doelen te vergelijken op basis van o.a. effectiviteit, efficiëntie en ruimte voor groei. Iets wat ons als data gedreven marketeers niet vreemd in de oren klinkt. In 2021 is gedoneerd aan Give Directly, Hellen Keller International, Fair Climate Fund en Happier Lives Institute.

Wij zijn blij dat we op deze manier onze kernwaarde concreet om kunnen zetten in beleid en meetbare impact creëren met wat we doen. 

 

Medewerkers besteden 32 uur per jaar aan maatschappelijk verantwoorde projecten

Alle collega’s krijgen tijd om zich gratis en in werktijd in te zetten om de wereld een stukje beter te maken. Zo kunnen we met zijn allen de maatschappelijke impact van LUG vergroten. Dat kan zijn bij bestaande klanten, goede doelen, of waar zij denken een positieve maatschappelijke bijdrage te leveren. Zo hebben onze collega’s zich het afgelopen jaar ingezet voor Save the Children, Unicef, KWF, Hartstichting, Toogoodtogo, Oxfam Novib en JobOn. 

 

We zoeken actief naar klanten met een maatschappelijk doel 

De LUG is altijd actief op zoek gaan naar klanten bij goede doelen en andere organisaties die een positieve impact hebben. Voorbeelden van impact volle klanten zijn bijvoorbeeld Oxfam Novib, Hartstichting, Het Concertgebouw, DeLaMar Theater, Staatsbosbeheer, Triodos Bank en Amnesty International.

 

 

We beperken onze footprint zo veel mogelijk 

Dit doen we o.a. door goed te letten op ons energieverbruik en zo veel mogelijk milieubewuste aankopen te doen. In 2022 willen wij klimaatneutraal zijn!

 

 We inspireren onze medewerkers 

Naast de meetbare effecten van ons MVO-beleid, vinden we het belangrijk om onze collega’s te inspireren over impactvolle zaken. Daarom nodigen we een paar keer per jaar gastsprekers uit om te vertellen over initiatieven die de wereld mooier maken. De volgende gasten hebben ons al geïnspireerd:

  • Henk Jan Beltman, Chief Chocolate Operator bij Tonys Chocolonely (2021) 
  • Maurits Groen, activist en ondernemer op gebied van milieu en ontwikkelingsvraagstukken (2021) 
  • Anna Chojnacka, social entrepeneur en oprichter van de 1%club en ScaleUp Impact (2022) 

Klaar om te groeien?

Wij staan voor je klaar! Of je nou gewoon wil sparren, wat informatie wil inwinnen of meteen wil praten over samenwerken, wij staan voor je klaar en komen graag met je in contact.